Kinderyoga

Kinderyoga


Bij Praktijk de Toermalijn wordt kinder en tieneryogales gegeven, dit kan in groepsverband en individueel. Bij kinderyoga wordt het kind op speelse wijze uitgenodigd om te bewegen en te ontspannen. Aan de hand van een thema wordt gewerkt met drama, dans, massage, stilte en spel. De verschillende yogahoudingen vormen daarbij een belangrijk lesonderdeel, net als het contact maken met elkaar. 

Kinderen hebben het druk, ze moeten presteren en krijgen veel indrukken te verwerken. Daardoor kan een kind angstig worden, onrustig of juist hyperactief. Belangrijk is dat het kind leert om vertrouwen in zichzelf te hebben en de grenzen van zichzelf en anderen te respecteren. Prestatie is bij de yogales niet van belang, het plezier en de ontspanning staan voorop.

Yoga heeft een positieve invloed op kinderen, zowel op school als in de thuissituatie. Door de ademoefeningen komt een kind bovendien meer in balans en zal zich ook zekerder voelen in moeilijke situaties. 

De 1e keer kun je gratis meedoen, na deze proefles kun je dan beslissen of je wekelijks naar de yogales komt.

De lessen zijn €40 voor een blok van 5 lessen, in de vakanties worden geen lessen gegeven.
Kom eens meedoen, dan kun je zelf zien hoe fijn het is om met yoga bezig te zijn!

De tieneryogales is op vrijdagmiddag van 16.30 tot 17.30 uur voor kinderen vanaf 9 jaar. Deze lessen zijn speciaal gericht op kinderen in deze leeftijdsgroep. Huiswerk, vrienden, veranderingen in je lichaam, onrust en stress kunnen in deze leeftijdsfase een rol spelen. Het is fijn als je dit tijdens een yogales allemaal los kunt laten en even lekker jezelf kunt zijn.

Op dit moment zijn er geen lessen voor jongere kinderen. Bij voldoende belangstelling start er een groep voor kinderen van 6 tot 9 jaar. Stuur gerust een mailtje als jouw kind hier aan mee wil doen! 
 
Voor sommige kinderen is het beter om individueel begeleid te worden. Deze kinderen kunnen bij ons terecht voor yogatherapie. De yoga en ademtherapie valt onder natuurgeneeskunde en wordt vergoed door sommige zorgverzekeraars. Informeer hiernaar bij je eigen zorgverzekering.

Wil je meer informatie of je kind aanmelden? Of heb je interesse voor het volgen van de  kinderyogadocentenopleiding.