Ayurvedische massage

Ayurvedische massage

Ayurveda wordt gezien als het oudste geneeskundig en gezondheidssysteem dat zo'n 5000 jaar geleden op schrift werd gesteld. Het is een holistisch systeem uit India dat betekent kennis (veda) van het leven (ayus).

Tijdens een volledige Ayurvedische massage wordt het hele lichaam meegenomen met de nadruk op hoofd, voeten en de wervelkolom. Er wordt gewerkt met de nadi's, de energiebanen in het lichaam; en de marma's, de energiepunten. Door het stimuleren van deze punten wordt de energiestroom weer op gang gebracht en lichamelijke en geestelijke blokkades worden opgeheven.

Een echte Ayurvedische massage onderscheidt zich door het gebruik van een ruime hoeveelheid warme kruidenolie. Deze massage wordt bovendien nog extra ontspannend door het gebruik van het warmwater kussen waar de cliënt tijdens de massage op ligt.

Ayurvedische massage Middelharnis Flakkee

De effecten van deze massage zijn:

  • Verlichting van spierspanning en pijn.
  • Herstel van vitaliteit van lichaam en geest.
  • Stimuleren van het zelfherstellend vermogen van het lichaam.
  • Het activeren van het lymfesysteem en de bloedsomloop waardoor afvalstoffen worden afgevoerd en het lichaam wordt gereinigd.
  • Bewustwording van het lichaam en opheffen van eventuele blokkades.

Als therapeutische massage valt de Ayurveda onder natuurgeneeskunde en wordt geheel of gedeeltelijk vergoed door de meeste zorgverzekeraars.

Heb je belangstelling voor een Ayurvedische massage?