Hotstone massage

Hotstone massage

Hotstone massage Middelharnis Flakkee

Bij praktijk de Toermalijn kun je terecht voor een ontspannende lichaamsmassage met aromatherapie. In de aromatherapie wordt er gewerkt met etherische oliën, die worden verkregen uit bloemen, bladeren, vruchten, schors, wortels en zaden van diverse planten en bloemen. Door het gebruik van deze oliën in combinatie met een neutrale basisolie, ontstaat er een verzorgende olie, die individueel wordt samengesteld en zorgt voor ontspanning en verzorging van het gehele lichaam.

Bij de hotstone massage wordt er gewerkt met warme basaltstenen, waarvan het therapeutisch effect al duizenden jaren bekend is.
Massage met warme stenen is voor iedereen geschikt, van baby’s tot oudere mensen en heeft een ontgiftende, afvoerende en ondersteunende werking, met name in combinatie met essentiële oliën. De warme stenen worden op het lichaam gelegd en ook gebruikt om het lichaam mee te masseren. Dit is een weldadig gevoel bij pijnlijke spieren en gewrichten, waardoor een diepere ontspanning wordt bereikt.

Hotstone massage en aromamassage kunnen uiteraard ook gecombineerd worden in een complete behandeling. Je kunt zelf van tevoren aan geven naar welke massage je voorkeur uitgaat en welke lichaamsdelen meer aandacht nodig hebben dan andere. Met nadruk wordt hierbij vermeld dat de massage-behandelingen geen erotische bedoelingen hebben en in die zin daarover ook geen verwachtingen gewekt hoeven te worden.

Een andere mogelijkheid op het gebied van massage is bijvoorbeeld alleen een rug-nek-schouder massage. De rug en de nek komen daarbij uitgebreid aan bod en de bekende pijnlijke plekjes op nek en schouders worden los gemasseerd en verwarmd.

Al deze massages worden gecombineerd met de ontspanning van relaxte muziek en gebruik van het warm-waterkussen, waardoor het lichaam nog meer kan ontspannen.

Je kunt ook kiezen voor een voetmassage, dit bevordert de bloedcirculatie en beïnvloedt het zenuwstelsel. Op de voetzolen zitten een aantal reflexpunten die in verbinding staan met de rest van je lichaam en daardoor voel je na de voetmassage de ontspanning in je hele lichaam.

Bij de massage behandelingen wordt er een onderscheid gemaakt in een ontspanningsmassage, bedoeld voor mensen die geen klachten hebben en even lekker alles los willen maken. En de andere mogelijkheid is de therapeutische massage die gegeven wordt bij specifieke klachten. Deze laatste vorm wordt vergoed door de zorgverzekeraar en wordt in een serie van een aantal behandelingen aangeboden.

Heb je belangstelling voor een massage?