Yin yoga

Yin yoga


Yin Yoga is een yogavorm waarbij de houdingen langer worden aangehouden, zo'n 3 tot 5 minuten. Yin yoga werkt op de dieper liggende weefsels en is een aanvulling op houdingen die actiever zijn en meer fysieke kracht vragen.

Yin yoga is een zachte manier van oefenen die effectief is voor het hele lichaam. De gewrichten worden soepeler, het bindweefsel elastischer en Yinyoga kan een positieve werking hebben op het afweersysteem. De chi, levensenergie, gaat beter stromen en dit zorgt voor meer circulatie in het hele lichaam.

Omdat je de houdingen langer aanhoudt heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en je adem te verdiepen. Als je Yin Yoga beoefent keert de aandacht naar binnen en kom je tot rust, dit werkt meditatief.

Yin Yoga wordt aangeboden in losse lessen op vrijdagmiddag, dit seizoen is dat nog op vrijdag 24 mei en vrijdag 14 juni van 15.00 tot 16.15 uur en in een wekelijkse les op donderdagavond voor 10 euro per les. Vanaf september kun je deze lessen ook met een strippenkaart betalen. De kaart is verkrijgbaar voor €100, je kan hiermee 10 lessen volgen en de kaart is vanaf de aankoopdatum 10 maanden geldig. Omdat er veel vraag is naar deze lessen houden wij alleen bij vooraf betalen een plekje voor je vrij!

Er is een wekelijkse yin yoga groep op donderdagavond van 19.45 uur tot 21.00 uur. Ook deze lessen zijn 10 euro per keer, wil je verzekerd zijn van een plekje, reserveer en betaal dan in één keer voor het hele lesblok.