Integrale yoga

Integrale Yoga

Integrale yoga is een bijzondere vorm van yoga. We oefenen de lichaamshoudingen door middel van de Hatha yoga. Maar bovenal worden we stil door ons te richten op het kruincentrum. Je richt de aandacht naar binnen en komt tot rust. Want alleen dit moment is belangrijk, het hier en nu. Als je met volle aandacht en meditatie bezig bent met de oefeningen wordt het denkvermogen stil en gaat er een andere wereld voor je open.

De yogalessen worden gegeven in kleine groepen waarbij de oefeningen aangepast kunnen worden aan de individuele mogelijkheden. Daarom is deze yoga geschikt voor iedereen, probeer het een keer en volg een proefles.
In de yogalessen wordt je bewust gemaakt van de energiepunten in het lichaam. Er wordt gewerkt met ademoefeningen, yoga, meditatie, ontspanning. Maar bovenal gaat het om jouw eigen proces, jouw lichaam en jouw welbevinden.

 

In de schoolvakanties is er geen les.

Het tarief voor de yogablokken kun je vinden in de tarievenlijst. Je betaalt voor een blok van 10 lessen en krijgt geen lessen vergoed als je een keertje niet kunt.
Wel is het mogelijk om de les in te halen op een andere dag in een andere groep, je kunt dit zelf wijzigen in de lesagenda. Doe dit wel voorafgaande aan de les anders ben je de les kwijt. 
Voor €10 kun je een proefles volgen in de groepen waar nog plekjes vrij zijn. Daarna kun je inschrijven en betaal je voor de rest van het lopende lesblok. Losse lessen zijn ook €10 en dit is alleen mogelijk als er voldoende plaats is om in een groep een keertje mee te doen. Je kan dit zien in de lesagenda. Heb je interesse voor de yogalessen, laat het dan even weten!

Yoga plus groep/seniorenyoga

Deze groep is voor mensen met lichamelijke klachten en senioren, de yogahoudingen worden aangepast aan de mogelijkheden van de leerlingen. Zo zijn bijvoorbeeld mensen met osteoporose gebaat bij bepaalde oefeningen omdat deze de aanbouw van het bot stimuleren. Mensen met klachten als MS, fibromyalgie, osteoporose, rugklachten, hernia, depressiviteit of hyperventilatie kunnen deelnemen aan deze groep. Ook andere lichamelijke of psychische klachten kunnen beïnvloed worden door het beoefenen van de juiste yogahoudingen. Houdingen kunnen zittend op de stoel worden uitgevoerd of zittend op de mat. De houdingen zijn gericht op het soepel houden van de gewrichten, spieren en de wervelkolom. Er zijn balanshoudingen, ontspanningsoefeningen en meditatie. Kom eens langs voor een proefles, je kunt je aanmelden via het inschrijfformulier of boek een losse proefles.
 
Yoga docentenopleiding:
Als je interesse hebt om zelf yogadocent te worden kun je binnen Praktijk en Yogaschool de Toermalijn de opleiding volgen. Er zijn verschillende opleidingsniveaus en mogelijkheden tot kinderyogadocent of yoga docent voor ouderen. Lees meer bij yogadocentenopleiding