Massagetherapie

Massagetherapie

Bij Praktijk de Toermalijn kun je terecht voor therapeutische massages. De massagebehandelingen worden afgestemd op de cliënt en worden toegepast bij diverse klachten aan bijvoorbeeld de rug, de nek of de schouders. De massage wordt vaak uitgevoerd op het warmwater kussen waardoor de nek en schouders tijdens de behandeling extra kunnen ontspannen.

De massagebehandelingen bij Praktijk de Toermalijn worden aangevuld met aromatherapie. Door het gebruik van bepaalde etherische olie wordt het effect van de massage nog verder verdiept. Zo zorgt bijvoorbeeld gemberolie voor een verwarmend effect en een betere doorbloeding en is lavendelolie ontspannend en rustgevend. Door het gebruik van etherische olie in combinatie met een neutrale basisolie ontstaat er een verzorgende olie die individueel wordt samengesteld en zorgt voor ontspanning en verzorging van het hele lichaam. De aromatherapie en massagetherapie wordt gegeven vanuit een holistische benadering, dat wil zegen dat de mens gezien wordt als een geheel van lichaam, ziel en geest. Diverse onderliggende klachten kunnen de oorzaak zijn van een klacht in het beweginsapparaat of de spieren en daar kan vanuit de natuurgeneeskunde verder onderzoek naar worden gedaan.

Massage en aromatherapie Middelharnis Flakkee

De therapeutische massages van Praktijk de Toermalijn vallen onder natuurgeneeskunde en worden geheel of gedeeltelijk vergoed door een aantal zorgverzekeraars. Er zijn behandelingen mogelijk van een half uur of een uur, ook anderhalf uur is mogelijk, daarbij wordt dan nog uitgebreider alles behandeld.

Een aanvulling op de massagetherapie kan het gebruik zijn van hotstone stenen, deze geven door de intense warmte een dieper effect aan de behandeling. Bij de Ayurvedische massage worden de marmapunten, de drukpunten in het lichaam dieper behandeld en wordt er gebruik gemaakt van een speciale kruidige olie die zorgt voor een verwarmend effect. Voor klachten aan het heupgebied, onderrug en A-specifieke rugpijjn hebben wij een speciale Rugpijn massage. Informeer naar de mogelijkheden voor jouw klacht dan kijken we samen wat het beste past!

Je kunt op de volgende manieren contact opnemen: