Dorntherapie

Informatie over de Dorntherapie

Dorntherapie Middelharnis Flakkee

De Dorntherapie is een zachte wervel- en gewrichtsbehandeling. Ze kan gebruikt worden bij ziektes, die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom. De Dorn-therapie is vrij van ongewenste bijwerkingen, ongevaarlijk maar zeer werkzaam.

De uitvinder van de Dorntherapie is Dieter Dorn uit Beieren. Hij heeft deze methode zelf ontwikkeld. Begonnen als timmerman heeft hij meer dan 30 jaar bij vele duizenden hulpzoekenden met succes de Dorntherapie toegepast. Deze methode is heel simpel. Op een zachte, gevoelvolle, maar ook krachtige manier, worden verschoven wervels en gewrichten weer in hun ideale plaats teruggeschoven. Zo wordt ook een bekkenscheefstand opgelost, zonder medicijnen. En met eenvoudige zelfhulpoefeningen.

De basis van de Dorn-therapie is altijd de correctie van het beenlengteverschil. De benen zijn de steunpilaren van ons bekken. Als deze pilaren niet even lang zijn, staat het bekken uit balans, met als gevolg bekkenscheefstand. Het ene been lijkt langer door mee afstand in het heupgewricht. Dit probleem kan klachten gaan veroorzaken. Krommingen in de wervelkolom rugklachten, heupklachten, kniepijn, voetproblemen en klachten in de nek.

Een beenlengte verschil wijst er bijna altijd op dat de kop niet meer optimaal in de kom van het heupgewricht zit en daardoor komt het verschil. De spieren en banden raken gewend aan deze situatie.

Je gaat daarom van onder af corrigeren, eerst de benen, daarna de heupen en de wervelkolom. De correctie gebeurt via de dynamiek. De spieren worden door het pendelen met een arm of been zo in beweging gebracht dat ze de wervel bij het terugschuiven niet meer kunnen vasthouden.

Deze therapie wordt in 5 of 6 behandelingen uitgevoerd, die wekelijks en daarna 2 wekelijks worden toegepast. De patiënt doet ook dagelijks thuis de zelfhulpoefeningen. Daarna is het aan te raden om de behandeling een paar keer per jaar te herhalen.

Deze behandeling valt onder natuurgeneeskunde en wordt geheel of gedeeltelijk vergoed door een aantal zorgverzekeraars.

De Dorntherapie wordt altijd gecombineerd met de Breussmassage.
Dit is een hele ontspannende rugmassasge met een diepe energetische werking. Veel cliënten hebben baat bij deze massage die na de Dorntherapie wordt gegeven. Bij de Breussmassage gebruiken we speciale Sint Janskruidolie. Deze helpt bij het soepeler maken van de tussenwervelschijven en verminderen van de spierspanning in de rug. Daarna wordt de rug afgedekt met een speciaal vloeipapier dat isolerend werkt. Met de handen wordt de rug van verder verwarmd zodat de olie goed kan inwerken.

Door het combineren van de Breussmassage met de Dornmethode zorgt deze behandeling voor een goed en ontspannen resultaat en beter doorbloeding in de ruggegraat. De Dornmethode is mild en ongevaarlijk omdat de correctie plaatsvindt terwijl de spieren in beweging zijn. Daardoor hoeft er slechts een lichte druk te worden uitgeoefend en wordt er niet "gekraakt" of "gemanipuleerd". De gewrichten en wervels worden tijdens de beweging van de cliënt op hun plaats teruggeschoven zonder dat pezen en spieren overrekt worden. Kortom een methode die bij vrijwel iedereen van toepassing kan zijn en waar veel mensen enthousiast over zijn geworden!

Wil je meer informatie over de Dorntherapie of een afspraak maken voor een behandeling, neem dan contact op: