Yogatherapie voor kinderen

Individuele yogatherapie voor kinderen

Yogatherapie Middelharnis Flakkee

Bij Praktijk de Toermalijn kunnen kinderen ook terecht voor individuele yogalessen. Sommige kinderen hebben individuele begeleiding nodig om de yogahoudingen goed te kunnen volgen. Je kunt hierbij denken aan kinderen met het syndroom van Down, kinderen met ADHD, ADD of concentratieproblemen of autistische kinderen. Individuele yogatherapie bestaat uit ademoefeningen, yogahoudingen, concentratie en balansoefeningen, ontspanningsoefeningen en voetmassage.

Bij yogatherapie wordt er gekeken in welke ontwikkelingsfase kinderen zich bevinden en daar worden de oefeningen op aangepast. Daarbij wordt rekening gehouden met eventuele handicaps of lichamelijke problemen die kinderen kunnen hebben. Het belangrijkste uitgangspunt is de mogelijkheden van het kind en niet de beperkingen. Bovendien leert het kind om zich op een prettige manier te ontspannen en zijn of haar eigen lichaam beter te leren kennen.

De individuele lessen zijn een half uur per week, waarbij de ouders of verzorgers ook oefeningen krijgen aangereikt die ze thuis met het kind kunnen uitproberen. De yogatherapie valt onder natuurgeneeskunde en wordt vergoed door een aantal zorgverzekeraars. Tarieven kun je vinden in de tarievenlijst.

Individuele yogatherapie Middelharnis Flakkee

Heb je belangstelling voor individuele yogatherapie, neem dan contact op: