Yogatherapie

Yogatherapie


Yogatherapie is een combinatie van ademoefeningen (pranayama), yogahoudingen, balans en bewustwording. Het wordt individueel gegeven bij diverse klachten, zoals lage rugklachten, nek en schouderproblemen, hyperventilatie, depressie of stress gerelateerde klachten. Maar ook bij angsten, slaapstoornissen of chronische pijn kan yogatherapie een hulpmiddel zijn.

Yogatherapie begint met het inzichtelijk krijgen van de klachten en de disbalans in het lichaam. Samen maken we een programma op maat, je krijgt een oefenschema waar je thuis mee aan de slag kan. Hierbij is belangrijk om te weten dat de yogahoudingen niet het doel zijn maar het middel om te komen tot een betere ademhaling en een gezonde manier van bewegen. Je hoeft niet lenig te zijn om yoga te kunnen doen, voor iedereen is er een aangepaste vorm die afgestemd is op jouw eigen lichaam en mogelijkheden.

Tijdens het eerste consult worden de klachten op een rijtje gezet en wordt afgesproken wat de frequentie en de duur is van de yogatherapie.Yogatherapie kan zowel bij volwassenen als kinderen een oplossing zijn bij langdurige klachten of problemen. Het valt onder natuurgeneeskunde en wordt vergoed door een aantal zorgverzekeraars.

Wil je graag meer weten over yogatherapie of een afspraak maken?