Meditatie

Meditatie

Bij Yogaschool de Toermalijn wordt één keer per maand een meditatieles gegeven.Deze meditatie is bedoeld voor mensen die graag in groepsverband willen mediteren om zo de stilte te delen  met elkaar. Deze meditatiegroep is vrij toegankelijk voor iedereen en sluit aan bij de behoefte om op een ontspannen manier met elkaar het mediteren te verdiepen.

De bedoeling van de meditatie is dat we op zoek gaan naar de stilte en de rust in onszelf. Dit doen we door onze aandacht te richten op de kruin, het gebied waarmee we in verbinding staan met 'de kracht van boven'. Het is een uitdaging om boven het aardse gedoe uit te stijgen en je gedachten te observeren in plaats van je erdoor mee te laten slepen.

We gebruiken teksten uit de integrale yoga van Sri Aurobindo en de Moeder. En gebruiken ook gedeelten uit yogageschriften zoals de Yogasutra's en de Upanishads.

Meditatie Middelharnis FlakkeeFoto: de moeder

In de meditaties zijn er een aantal onderdelen die ons helpen om de meditatie te verdiepen. Dat zijn ontspannings en ademoefeningen, geleide meditatie en visualisatie. Door deze oefeningen kom je dichter bij jezelf en bij je eigen stille kern. Als je dit punt in jezelf kunt herkennen, kun je hier altijd naar toe, ook in moeilijke periodes in je leven. Het belangrijkste van deze lessen is de naar binnen gekeerde blik, waarbij we ons steeds meer richten op het Hogere.

Per keer betaal je € 10, de lessen zijn los te volgen. We blijven tijdens de meditatie zoveel mogelijk in stilte bij onszelf. Graag aanmelden als je mee wilt doen, dan leggen we een matje voor je klaar!

De data voor de meditatiebijeenkomsten in het seizoen 2019/2020 zijn: woensdag 25 september, 30 oktober, 27 november, 18 december, 29 januari, 19 februari, 25 maart, 22 april, 27 mei en 24 juni van 16.00 tot 17.00 uur.

Wil je meer informatie of je aanmelden voor de meditatie?