Kinderyoga op school

Kinderyoga op school.

Kinderyoga is op scholen nog een vrij onbekend fenomeen. Leerkrachten staan er soms sceptisch tegenover omdat het woord yoga allerlei associaties oproept met Oosterse filosofieën en zweverig gedoe.
Kinderyoga is echter iets heel anders, het is een combinatie van dans, drama, spel, ontspanning, oefeningen, bewustwording, contact maken en samenwerken, expressie en stil zijn. Al deze onderdelen kunnen in een yogales aan de orde komen en maken het ook zo veelzijdig, leerzaam en ontspannend.

Wat kinderen in deze hectische tijd nodig hebben is een rustpunt, een uurtje waarin ze zichzelf kunnen zijn. Waarin ze bewust gemaakt worden van hun lichaam en leren respect te hebben voor anderen en voor zichzelf. Door het oefenen van de yoga houdingen kunnen spanningen afvloeien en worden ze niet vastgezet in het lichaam.

Kinderyoga op school wordt gegeven in een aparte ruimte zoals een gymzaal of speellokaal. Voor kleuters is de les drie kwartier, vanaf de bassischoolleeftijd zijn de lessen een uur.
Het tarief voor de kinderyogaworkshop op school wordt in overleg vastgesteld. De lessen zijn geschikt voor alle leeftijden, vanaf de kleuters tot en met groep 8 van de basisschool.


 Neem voor meer informatie contact op: