Kriya yoga bijscholing

Kriya yoga bijscholing

De bijscholing Kriya yoga is bedoeld voor docenten (in opleiding) en andere geïnteresseerden die meer willen weten over deze bijzondere vorm van yoga. Deze term komt uit de Himalayan Yoga Tradition, ontwikkeld door Sri Swami Rama of the Himalayas. In de yogasutra's van Patanjali wordt Kriya yoga genoemd in deel 2: Sadhana Pada, het hoofdstuk over scholing. Patanjali benoemt hier Kriya yoga als middel om verder te komen op je yogapad.

 

Kriya yoga betekent letterlijk: 'werken aan' of 'actief streven', in die zin hebben alle yoga stromingen iets van de Kriya's in zich. De Kriya yoga, of reinigingsoefeningen worden aan het begin van een les gedaan om het lichaam voor te bereiden op de asana's. Het zijn houdingen die werken op de gewrichten en de organen (joints & glands). Door het doen van Kriya's, bepaalde opeenvolgingen van houdingen, leer je rust te vinden, los te komen van je ego en van de invloeden van de wereld om je heen. Ook bij lichamelijke belemmeringen zijn Kriya yoga houdingen heel geschikt om met aandacht te voelen wat er in je lichaam gebeurt. Je krijgt meer balans, rust en evenwicht door het doen van Kriya yoga.
In deze bijscholing gaan we de Kriya yoga nader bestuderen en krijg je informatie over de achtergrond ervan. Ook gaan we gezamenlijk een serie Kriya's doen, alle lesstof krijg je mee in een reader.

De bijscholing is op woensdag 7 november 2018 van 13.30 tot 16.30 uur. De kosten zijn €40 inclusief lesreader, koffie en thee.