Integrale therapie

Integrale therapie

Integrale Therapie
Deze therapie is ontwikkeld voor mensen met een beperking. Door jarenlange ervaring met deze doelgroep is er een therapie ontstaan die aansluit bij de belevingswereld van mensen met een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige beperking. We gaan hierbij uit van de mogelijkheden van de cliënt. Integrale therapie bevat een aantal onderdelen:

  • Special child yoga
  • Massage en aromatherapie op het warmwater kussen
  • Reiki therapie
  • Klank en ademtherapie

Deze onderdelen worden samengevoegd tot een persoonlijk plaatje, waarbij gekeken wordt naar het niveau en de belevingswereld van de cliënt. De therapie wordt hierop aangepast en heeft als algemeen doel: vergroten van het lichaamsbewustzijn en het laten ervaren van een diepere ontspanning.

Special Child Yoga
Dit is een therapeutisch programma waarmee goede resultaten worden gezien bij mensen met een beperking. Verdeeld in 3 fases worden de oefeningen aangepast aan het niveau van de cliënt. Aangepaste yoga oefeningen kunnen voor veel mensen met een beperking een verrijking zijn. Je krijgt meer balans, lichaamsbesef en leert op een ontspannen manier te bewegen.

Massage en Aromatherapie
Vastzittende spieren bijvoorbeeld bij rug, nek en schouders worden losgemaakt tijdens een massage met aromatherapie. Door het gebruik van de juiste etherische olie en het warmwaterkussen wordt de massage nog verder verdiept en kan je heerlijk wegdoezelen in een diepe ontspanning.
Een uitgebreide  voetmassage hoort ook tot de mogelijkheden. Integrale therapie Middelharnis Flakkee

Reiki therapie
Tijdens een reiki behandeling ligt de cliënt gekleed op de behandeltafel en stroomt de reiki energie via de handen van de therapeut naar het lichaam. Dit heeft een rustgevende werking en pijn wordt minder of verdwijnt. Reiki therapie zorgt voor een aangename ontspanning die dieper gaat dan het fysieke lichaam.

Klank en Ademtherapie
Ademhaling is een essentieel onderdeel van de integrale therapie. Adem is leven en door een verkeerde of oppervlakkige ademhaling kunnen veel gezondheidsproblemen ontstaan. Door middel van speelse oefeningen met klank en beweging krijgen we ruimte voor de adem.

Praktische Informatie
De Integrale therapie wordt gegeven door therapeuten van Praktijk en Yoga school de Toermalijn. De tarieven vind je in de tarievenlijst op deze pagina.

Wil je meer informatie of een afspraak voor een intake gesprek? Neem dan contact met ons op via email of telefoon.